Veseli izleti - Malaga, Gibraltar, Sevilla. 7-dnevna hiking avantura.

Malaga, Gibraltar, Sevilla. 5-dnevna planinarska avantura.

Malaga, Gibraltar, Sevilla. 5-dnevna planinarska avantura.

 

 

Zaslužuješ vidjeti svijet. Istraži topli jug Španjolske na mjestu gdje se ljube atlantski ocean i Sredozemno more. Ova avantura je odličan spoj planinarenja i hedonizma i svakako je kruna ljepote Španjolske.

 

 

Gdje: Zagreb, aerodrom Franjo Tuđman, kod pulta informacije
Kada: 11.04.2024. u 14 sati

 

Plan puta:


1.dan. Polazak

Sastajemo se u 14 sati na aerodromu Franjo Tuđman ispred pulta “Informacije”. Upoznavanje, podjela avio karata, osnovne informacije o putu i polijećemo u 16 sati. Letimo preko talijanskih Alpi, juga Francuske a u Malagu slijećemo nakon 3 sata leta. Oko 21 sat stižemo u hotel. Smještaj, večera, odmor.


2. dan. Sevilla, prijestolnica Andaluzije. Slobodan dan za istraživanje

Danas idemo u Sevillu. Po dolasku, samostalno istražujete grad. Evo glavnih atrakcija u centru grada:

Real Alcazar
U glavnom gradu Andaluzije, uživamo u šetnji centrom. Posjetit ćemo kraljevsku palaču Real Alcazar.

Seviljska katedrala
Neizostavna je katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, napravljen od dvije tone zlata, te spektakularna povijesna atrakcija, grob Kristofora Kolumba.

Plaza de Espana
je kolosalni monumentalni trg. Polukružni trg, obrubljen je kanalom s pogledom na veliku zakrivljenu palaču. Palača sadrži mnogobrojne gradske upravne zgrade, ali razlog za posjete je šetnja ispod galerije.

Tapas
Sevilla je dom tapasa, a vijugave uličice oko katedrale sadrže mnoštvo barova. Istražite lokale i kušajte mnogobrojne vrste tapasa. Pikantni krumpir, pržena lignja, pršut, kozice s češnjakom, kroketi šunke, pulpa hobotnice. Čudo je to Mediteranskih okusa u kojima ćete istinski uživati.

Polazak: 07 sati
Povratak: 20 sati


3. dan. Gibraltar i makaki majmuni

Uspon na najviši vrh Gibraltara, 425 m s pogledom na Afriku, odnosno na obalu Maroka. Posjet rezervatu s Makaki majmunima i najvećoj špilji na otoku sv. Mihael, koja je bila je sklonište Neandertalaca prije 40000 godina. Skywalk, dovršen 2018. godine, postao je nezaobilazna atrakcija Gibraltara. Hodati 340 metara iznad mora, svakako je nezaboravno iskustvo dok se litice strmoglavljuju ispod vaših nogu.

Ulaznica u park prirode Gigraltar iznosi 16 funti - 18 € i plaća se pružatelju usluga na licu mjesta. Ulaznica uključuje posjet svim navedenim atrakcijama.

Polazak: 09 sati
Povratak: 17 sati
Zahtjevnost staze: K1, T1, VR2


4. dan. Park prirode Torcal de Antequera i ostatak dana slobodno za istraživanje Malage

Danas uživamo u najpoznatijoj stazi u Andaluziji. Park prirode Torcal de Antequera je zbog iznimne geološke vrijednosti uvršten na popis UNESCO baštine. Ovo područje krase krške vapnenačke stijene, težak teren za snalaženje i hodanje te mnoštvo prirodnih labirinta.
U povratku nas čeka kupanje u zalazak sunca na kilometarskoj pješčanoj plaži.

Nakon lagane planinarske avanture krećemu u Malagu i provodimo ostatak dana u istraživanju grada.

Obilazak muzeja Pabla Picassa
Neizostavna atrakcija je svakako muzej moderne umjetnosti koji je smješten u palači Buenavista a prikazuje 233 umjetnička djela. Zbirka predstavlja cijeli raspon Picassove životne i umjetničke karijere. Od najranijih radova, do revolucionarnih umjetničkih inovacija. Zbirka uključuje umjetničke radove nastale između 1892. i 1972. godine, odražavajući širok raspon stilova i tehnika koje je Picasso primjenjivao. Primjeri Picassove kreativnosti svestranosti i talenta vide se u njegovoj obradi slika europskih majstora, kao i raznolikosti stilova koje je uveo, poput kubizma. Zbirka ističe teme kao što su portret, slike životinja, krajolici i aktovi.

Katedrala
Jedna od glavnih gradskih znamenitosti je dakako Malaška katedrala. Trebalo je više od 150 godina za izgradnju, a spoj je renesansnih i baroknih stilova.
Osim iznimne vanjštine, pažnju će vam svakako privići raskošna unutrašnjost. Uz pripadajući muzej, posebno bih istaknuo dvoredne crkvene orgulje iz 18. stoljeća s četiri tisuće cijevi.

Plaže
Malagu odlikuje puno lijepih plaža, ali svakako bih istaknuo La Malaguetu. To je europski raj za sunce i pijesak. Dugačka gotovo 3 kilometra, nudi obilje sadržaja.

Polazak: 09 sati
Povratak: 18 sati
Zahtjevnost staze: K1, T1, VR1


5. dan. Slobodan dan u Malagi do polaska aviona i povratak

Apartman napuštamo u 10 sati i ostatak dana provodimo u Malagi. Sastajemo se u 17 sati i krećemo prema aerodromu. U Zagreb slijećemo oko 23 sata. 


 

Što ponijeti na dnevne izlete?

Oprema: ruksak
Odjeća: majica kratkih rukava, majica dugih rukava, šuškavac protiv vjetra i kiše, kapa
Obuća: gojzerice ili planinarske tenisice
Hrana i piće za cijeli dan: voda (2 litre najmanje) sendviči, voće, suho voće, čokolada, keksi...

 

 

Tablica kondicijsko-tehničke zahtjevnosti i visinska razlika

Kondicijska zahtjevnost
K1 - Umjereno. Manje od 5 sati hodanja
K2 - Zahtjevno. 5-7 sati hodanja
K3 - Vrlo zahtjevno. 7-9 sati hodanja
K4 - Za iskusne. Više od 9 sati hodanja

Tehnička zahtjevnost
T1- Nezahtjevno. Hodanje bez upotrebe ruku i pomagala
T2- Umjereno zahtjevno. Hodanje i povremena upotrebu ruku. Lagano penjanje
T3- Zahtjevno. Povremeno penjanje uz upotrebu ruku i pomagala
T4- Vrlo zahtjevno. Duže i zahtjevnije staze osiguranih puteva, stalno penjanje

Visinska razlika
VR1 - 0 m - 250 m. Lagano
VR2 - 250 m - 500 m. Umjereno lagano
VR3 - 500 m - 750 m. Umjereno zahtjevno
VR4 - 750 m - 1000 m. Zahtjevno
VR5 - Više od 1000 m. Vrlo zahtjevno

 

Zanimljivo:

Malaga
Veličanstvena Malaga, smještena je na jugu Španjolske i dio je pokrajine Andaluzija. Neke od najznačajnijih kulturnih baština Europe, ovdje su našle svoje mjesto.
Malaga uistinu ima sve, a znamenitosti joj sežu od živopisnih plaža i planinarenja, do stoljetnih dvoraca, stilskih luka i izvrsnih restorana. Iako posjet Malagi nudi niz mogućnosti, ovdje sam s planinarsko-turističkog gledišta iznio samo neke, koje svakako trebate istražiti.

Gibraltar
Gibraltar je prekomorski teritorij Ujedinjenog Kraljevstva. Nalazi se na južnom rtu Pirinejskog poluotoka, između Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Gibraltarci su mješavina Španjolaca, Portugalaca, Maltežana, Britanaca i Židova. Na njemu živi 32000 ljudi, a veličinom odgovara našem otoku Murter. Pejzažom dominira strma planina, koja je zaštićeni park prirode s koje se pružaju nezaboravni vidikovci na jug Španjolske i Afriku.
Svakako ćemo posjetiti rezervat s Makaki majmunima, koji na tom dijelu žive slobodno već više od 300 godina. Porijeklom su iz Atlas gorja u Maroku.

Sevilla
Sevilla je glavni grad autonomne pokrajine Andaluzija i rodno mjesto flamenco plesa. Prekrasna gotička kadedrala ima iznimnu kulturno-povijesnu vrijednost. To je najveća katedrala na svijetu, s najvećim oltarom na svijetu i u njoj se nalazi grob Kristofora Kolumba.

 

 

Kome je namijenjena ova avantura?

Nema nikakvih ograničenja tko može sudjelovati u ovoj avanturi. Ako se voliš kretati i želiš kombinirati odmor s aktivnostima na otvorenom, tada je ova tura baš za tebe.
Možeš biti početnik ili iskusan planinar. Ovo putovnje nije osmišljeno da te dovede do tvojih granica, već da ti pruži odličan spoj odmora i aktivnosti, a to je sjajan spoj onoga što voliš s onim što tvoje tijelo zaslužuje.

Ako voliš putovati, istraživati, upoznavati nove ljude i družiti se, tada je ova tura stvorena za tebe.

Preporučuje se da imaš razumnu razinu kondicije za sudjelovanje na planinarenju. Ni jedan izlet nije pretežak, a sve naravno vodi iskusni planinarski vodič koji je tu da ti pomogne. Imamo dovoljno vremena svaki dan da dovršimo hodanje a glavni cilj je uživanje. Ako ti se koji dan ne hoda, slobodno ostaneš u apartmanu i uživaš u sunčanju, kupanju ili šetnji. Samo lagano, na odmoru si i cijeli svijet je tvoj :)
Nekim danima ćemo hodati više, a nekada manje. Na nekim dijelovima staza je tehnički zahtjevnija, a negdje je lagana. Ture su između 7-12 km., po različitom terenu. Iskusan planinarski vodič bit će ti pri ruci cijelim putem, i pokazati ti skrivene ljepote.

Čovjeku tijekom godine treba nekoliko kraćih pauza-odmaka od svakodnevice. Ovo sadržajno putovanje, odmaknut će te daleko od svakodnevne rutine i pružiti priliku da uroniš u vlastitu nutrinu i zapitaš se tko si zapravo i kuda ideš?

 

Preporučujem ponijeti vodootpornu odjeću i cipele

Na udaljenim područjima Atlantskog oceana, na primjer Island, Azori, Tenerife, vrijeme zna biti krajnje nepredvidivo. U pola dana nekoliko puta se izmijene verda i kišna razdoblja. U tom slučaju dobro je imati vodootpornu odjeću i cipele, jer kada ostanete suhi i raspoloženje ostaje vedro.

Osnovna preporučena oprema:
- Vodootporni šuškavac s kapuljačom
- Vodootporna navlaka za hlače sa širokim nogavicama (lagano se navuku preko gojzerica)
- Gojzerice premazane silikonskim i impregnacijskim sprejom
- Pončo. To je prozračna kabanica koja prekriva glavu, ruksak, tijelo i noge do koljena

 

Držite se veselo

Bez obzira na vremenske prilike i dužinu staze, imajte na umu da bi vidjeli vrhunske prizore na kraju svijeta, trebate se potruditi. Na mnoga mjesta na koja ćemo ići ne vodi cesta. Jedini način je pješice, uporno i s voljom. Teka tada možete istinski uživati u vlastitom postignuću, jer na tim mjestima nema masovnog turizma, samo mir i nadahnuće.


"Život je ili odvažna pustolovina ili nije ništa."
Helen Keller

 

Gdje ćemo biti smješteni?

Uvijek odabirem prostrane, dvosobne, dvokrevetne, potpuno namještene apartmane. Opremljena kuhinja, kupaona i terasa su vam na raspolaganju.

 

Cijena avanture uključuje:

- povratna avionska karta Zagreb – Malaga – Zagreb:
   1. srednja torba (mjere do 55 cm x 40 cm x 20 cm) do 10 kg. u kabini iznad glave
   2. manja torba (mjere do 40 cm x 25 cm x 20 cm) u kabini ispod sjedala
   3. brza sigurnosna provjera
   4. aerodromska pristojba
   5. rezervirano sjedalo

- mjesto u minibusu na dnevnim izletima
- smještaj u apartmanima 3*, 2-krevetne sobe, 4 noći
- iskusnog vodiča
- organizaciju putovanja
- turistička taksa

 

Cijene i rezervacije:

- redovna cijena je 916 € - 6,897.48 kn.
- popust od 25 € možete ostvariti ako se odlučite za jednokratno plaćanje i tada cijena iznosi 891 €6,709.23 kn. Fiksni tečaj 1 € - 7,53 kn
- kod za popust: malaga25
- cijene avio karata i smještaja se mijenjaju, pa se mijenja i konačna cijena ovog aranžmana. U trenutku vaše uplate, osigurali ste cijenu

 

Što ako odustanem od putovanja?

Primjenjuju se "OPĆI UVJETI POSLOVANJA Čl. 4"
Ako KLIJENT otkaže uplaćeno višednevno putovanje, ORGANIZATOR od ukupne cijene zadržava:
- 61 i više dana prije polaska, 0% cijene aranžmana
- 60-51 dana prije polaska, 25% cijene aranžmana
- 50-41 dana prije polaska, 50% cijene aranžmana
- 40-31 dana prije polaska, 75% cijene aranžmana
- 30-00 dana prije polaska, 100% cijene aranžmana

- preporučujem paket putnog osiguranja koji možete ugovoriti kod jednog od osiguravatelja:
   - dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u inozemstvu
   - osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
   - osiguranja od otkaza putovanja
   - osiguranja prtljage

Ako je klijent odabrao plaćanje na rate, uplaćene rate se ne vraćaju.

 

Napomene:

- nakon rezervacije, 1. ratu ili cjelokupan iznos trebate uplatiti u roku 2 radna dana. Ako ne primim vašu uplatu u navedenom roku smatram da ste odustali od puta, pa se vaša rezervacija otkazuje

- ako ste se odlučili za plaćanje na rate, nakon rezervacije poslat ću vam plan otplate na rate

- planinarenje je aktivnost na otvorenom i podrazumijeva spremnost na sve vremenske uvjete, te se u skladu s tim pripremite. Boravak i aktivnosti u prirodi uključuju: vrućinu, hladnoću, kišu, vjetar, fizičke i psihičke napore...

- cijene avio karata rastu, pa raste i cijena ovog aranžmana. U trenutku rezervacije, osigurali ste cijenu. Dobro je planirati dovoljno u naprijed, jer tako putujete po najnižoj cijeni

- sobe su 2-krevetne (bračni krevet) u prostranom apartmanu 3*. Ako dolazite sami, bit ćete smješteni s još jednom osobom istog spola u sobi

- obratiti pažnju na zadane dimenzije torbi. Ako torbe budu veće ili teže, potrebno je platiti dodatnu naknadu. Dodatna naknada nije uključena u cijenu a iznosi oko 50€ u jednom smjeru i plaća se avio prijevozniku na licu mjesta

- potrebno je imati važeću osobnu iskaznicu na dan putovanja

- potrebno je imati važeću putovnicu za ulazak u Gibraltar. Putovnica je jedini dokument koji je potreban za ulazak u Gibraltar

- preporučujem ponijeti Europsku karticu zdravstvenog osiguranja. Saznaj više: https://bit.ly/2EQ0yDQ

- kako besplatno izvaditi Europsku karticu zdravstvenog osiguranja u 30 sekundi: https://bit.ly/2Luj4qv

- svakodnevni izleti su podložni promjenama zbog vremenskih prilika. Plan puta određuje vodič na dan putovanja

- istraživati možete i samostalno. Preporučujem javni prijevoz ili taksi. Navedene usluge nisu uključene u cijenu

- posjet navedenim atrakcijama nije uključen u cijenu. Muzeji, katedrale, kraljevska palača, park prirode

- službeni jezik: španjolski, valuta: euro

- hrana nije uključena u cijenu

 

Mala ekipa, velika fora :)

 

Pročitajte izjave izletnika: https://www.veseli-izleti.com/izjave-izletnika

 

 

 

 

 

 

Informacije o događaju

Početak događaja 11.04.2024. 14:00
Završetak događaja 15.04.2024. 23:00
Broj slobodnih mjesta 15
Zadnji dan za prijavu 10.04.2024.
Pojedinačna cijena 916,00 €

Newsletter

newsletter vrzenica

Ako želiš istražiti ljepote Jadranske obale, otoke, planine, skrivene izvore, a imaš samo jedan ili dva dana i ne želitš zalutati, potreban vam je vodič. Tu sam da vas povedem u avanturu :) Odlično poznajem prekrasne zakutke Lijepe naše, kroz koje ću te povesti na mjesta gdje zastaje dah.

Pročitaj više...

Slobodno me nazovi

vlado matijevic

Imaš neko pitanje? Slobodno me nazovi. Rado ću ti odgovoriti.

Zanima te neki izlet, a nisi sigurna/siguran imaš li dovoljno kondicije? Što ponijeti?

Slobodno me nazovi ili piši, biti će mi drago da ti mogu pomoći :)

Mob: + 385 95 913 6753
Ponedjeljak - petak od 09-19 sati.

Pročitaj više...

Vlado je pronašao način da živi od hobija kojeg voli

 Kalendar događanja

Veljača   2024
M T W T F S S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29