Tenerife. Hiking na otoku vječnog proljeća. 6-dnevna avantura.

Tenerife. Hiking na otoku vječnog proljeća. 6-dnevna avantura.

tenerife

 

Otok vječnog proljeća i velikih suprotnosti. Na malom prostoru smjestile su se četiri klime. Tropska, umjerena, planinska i pustinjska. Svaki dan izlet u novu klimatsku zonu. Raj za šetače i planinare. Putuj, sanjaj, uživaj.

 

 

Gdje: Zagreb, Arena centar, parkiralište kod glavnog ulaza. Vidi kartu: https://bit.ly/2kDC6yR
Kada: 11.03.2021. u 05:00 sati
Kako: putničkim kombijem do Beča. Avionom do Tenerifa

 

Plan puta:


1. dan. Krećemo u avanturu, uzbuđeni kao djeca :)

Polazak iz Zagreba je u 05 sati. Dolazak na aerodrom u Beču. Direktnom linijom prelazimo 4000 km i stižemo na Tenerife u 16:25. Transfer do apartmana. Smještaj, odmor i samostalno istraživanje mjesta boravka.


2. dan. Šuma Korona u nacionalnom parku Teide. Na razmeđi pustinje i tropa.

Kružna tura u jugozapadnom dijelu nacionalnog parka Teide. Uživat ćemo u veličanstvenim pogledima na najviši vrh, more u daljini i dva Kanarksa otoka, La Palma i La Gomera. Proći ćemo područje na razmeđi crnogorične šume i pustinje, okruženi brojnim vulkanima.

Polazak: 10 sati
Povratak: 16 sati
Vrijeme hodanja: 4-5 sati


3. dan. Anaga, park prirode. Cruz del Carmen kružna tura. Plaža Las Teresitas. Putem planine i plaže.

Sjeverni dio otoka specifičan je po planinskoj klimi i nezaboravnim vidicima. Čeka nas kružna tura prašumom, a u nastavku, spuštamo se do najpoznatije plaže Tenerifa, Las Teresitas, pored glavnog grada Santa Cruz. Kupanje u oceanu, svakako

Polazak: 09 sati
Povratak: 20 sati
Vrijeme hodanja: 4-5 sati


4. dan. Pico del Teide. Najviši vrh Španjolske. Prolazak kroz 4 klimatske zone.

Danas nas čeka spektakularna tura. Povratak u planine. S razine mora, vozimo se kombijem na visinu od 2356 m. Dalje nastavljamo žičarom do visine od 3555 m. Napravit ćemo kratku turu u trajanju od jednog sata i uživati u jedinstvenom vidikovcu i spektakularnom pogledu na sve strane. Promišljamo o životu. Gotovo 4000 metara visoko i 4000 km daleko od doma :)
Spuštamo se do mora na crnu plažu. Uspon na Montana Roja (crveno brdo) i kupanje u oceanu u zalazak sunca

Polazak: 09 sati
Povratak: 20 sati
Vrijeme hodanja: 3 sata


5. dan. Nacionalni park Teide. Kamena pustinja.

Kružna tura na visini od 2000 m. podno 1. i 2. najvišeg vrha Španjolske, Pico del Teide i Viejo. S jedne strane, visoki vrhovi, a s druge more i ostali Kanarski otoci. Jedinstveni krajolik kratera, vulkana i rijeka okamenjenih lava, okružuje impresivnu siluetu vulkana Teide.

Polazak: 09 sati
Povratak: 16 sati
Vrijeme hodanja: 4 sata


6. dan. Povratak. Ispunjeni, nadahnuti, produhovljeni.

Apartman napuštamo u 09 sati i vozimo se do aerodroma. Let je u 11:30, u Beču smo u 17:30, a u Zagrebu oko 23 sata.


 

Zanimljivo:

Otok vječnog proljeća, kojeg krasi izuzetno blaga klima tijekom cijele godine. Prosječna zimska temperature je od 18-24°C, a veličinom ga možemo usporediti s Istrom.

Tenerife su dio Kanarskog otočja. Smješteni su na istom meridijanu kao Florida i Karibi. 7 otoka koji čine Kanare, pripadaju Španjolskoj iako su od nje udaljeni 1500 km, a do Afričke obale, Maroka, dijeli ih samo 100 km.

Jug otoka odlikuje tropska klima, gdje rastu banana, papaja, avokado... Sjever obiluje crnogoričnom šumom i krasi ga planinska klima. U sredini otoka smjestio se vulkan s najvišim vrhom Španjolske i najvećim kraterom na svijetu. Ovdje vlada pustinjska klima, gdje rastu mnogobrojni kaktusi, aloa vera...

Pico del Teide je 2007. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi zbog jedinstvenog prirodnog krajolika kojemu se teksture i boje stalno mijenjaju, okružen “morem oblaka”, a koji je nastao zbog jedinstvenih atmosferskih prilika; ali i zbog toga što pruža dokaze o geološkim procesima koji točno određuju evoluciju oceanskih otoka. Veliki vulkan eruptira 5-6 puta u 1000 godina. Zadnja erupcija je bila 1909 godine.

Glavni dio Nacionalnog parka je Las Cañadas. Las Cañadas je zapravo krater. Smatra se da je krater nastao urušavanjem supervulkana te da je tako nastao krater promjera 17 kilometara, koji je ujedno i najveći krater na svijetu.

U blizini Las Cañadas nalaze se stijene nazvane Los Roques de Garcia ili jednostavno Los Roques. Los Roques su slikovite monolitne stijene koje su nakon erupcije ostale stršeći u moru magme, a utjecaj atmosfere ih nije uništio zbog čvrstog sastava. Najveća okomita stijena nazvana je LaCatedral.

Glavni grad, Santa Cruz je moderan grad s mnoštvom kulturnih spomenika i atrakcija za posjetitelje kao što su crkva Iglesia de la Concepción, tvrđava Castillo de San Juan Bautista, tradicionalna tržnica Nostra Signora d’Africa ili arhitektonski monument l’Auditorium de Tenerife (s krovom u obliku jedra) i trgovima, gdje se svake godine održava jedan od najčuvenijih svjetskih karnevala.

Desetak kilometara sjeverno od grada nalazi se poznata bijela plaža Las Teresitas, napravljena od pijeska dovezenog iz pustinje što je razlikuje od svih ostalih plaža na otoku koje su “pokrivene” crnim vulkanskim pijeskom te uokvirene vulkanskom lavom.

Novosagrađeno turističko naselje na plaži Playa de las Americas je najposjećenije mjesto na otoku za one željne sunca i mora, koje se nastavlja na staro ribarsko mjesto Los Cristianos. Oba su danas prepuna hotela i apartmana, koji se protežu sve do Costa Adeje. Rivijera duga 10 km isključivo je namijenjena turizmu. Hoteli se redaju u nizu, jedan ljepši od drugoga. Zalaze i po nekoliko kilometara od mora u brda, i raznih su stilova – u obliku kineskih, tajlandskih, indonežanskih, maorskih građevina, s grčkim stupovima ili u obliku piramide – što im daje posebnu draž. Čaroliju doživljaja upotpunjuju krasni drvoredi i fontane.

Na pola puta između Aeropuerto Reina Sofia i glavnoga grada Santa Cruz, nalazi se manje mjesto Güimar. U tom gradiću pronađene su piramide. Za sad se ne zna tko ih je sagradio, ali se pretpostavlja da su izgrađene u obredne svrhe. Ukupno ih ima šest, a između njih se nalaze poravnati platoi i ozidani torovi u kojima su vjerojatno držane životinje namijenjene žrtvovanju.

 

Cijena avanture uključuje:

- povratna avionska karta Beč – Tenerife – Beč uključuje:
    1. srednja torba (mjere do 55 cm x 40 cm x 20 cm) do 10 kg. u kabini
    2. manja torba (mjere do 40cm x 25cm x 20 cm) u kabini ispod sjedala
    3. brza sigurnosna provjera
    4. aerodromska pristojba
    5. rezervirano sjedalo
- smještaj u resortu, u apartmanima 3*, 2-krevetne sobe, 5 noći
- turistička taksa
- putnički kombi s 8 mjesta i vozačom za istraživanje Tenerifa
- transfer putničkim kombijem Zagreb – Beč –Zagreb
- organizaciju putovanja
- iskusnog planinarskog vodiča
- svakodnevne izlete po planu putovanja

 

Cijene i rezervacije:

- redovna cijena je 5850 kn i platiti možete na 3 rate. 1950 kn x 3 rate
- popust od 500 kn možete ostvariti ako se odlučite za jednokratno plaćanje i tada cijena iznosi 5350 kn
- kod za popust: tenerife500
- cijene avio karata i smještaja se mijenjaju, pa se mijenja i konačna cijena ovog aranžmana. U trenutku vaše uplate, osigurali ste cijenu
- doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 1600 kn za 5 noći

 

 

Što ako odustanem od putovanja?

Primjenjuju se "OPĆI UVJETI POSLOVANJA Čl. 7"

7. OTKAZIVANJE ARANŽMANA/IZLETA OD STRANE PUTNIKA
Ukoliko KLIJENT otkaže uplaćeno višednevno putovanje, VI od ukupne cijene zadržava:
- Do 42 dana prije polaska, 50% cijene aranžmana
- 36-30 dana prije polaska, 75% cijene aranžmana
- 29-00 dana prije polaska, 100% cijene aranžmana

- preporučujem paket putnog osiguranja koji možete ugovoriti kod jednog od osiguravatelja:
    - dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u inozemstvu
    - osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
    - osiguranja od otkaza putovanja
    - osiguranja prtljage


Napomene:

- nakon rezervacije, 1. ratu ili cjelokupan iznos trebate uplatiti u roku 2 radna dana. Ako ne zaprimim vašu uplatu u navedenom roku, smatram da ste odustali od puta, te se vaša rezervacija otkazuje

- ako ste se odlučili za plaćanje na rate, nakon rezervacije poslat ću vam plan otplate na rate

- cijene avio karata rastu, pa raste i cijena ovog aranžmana. U trenutku rezervacije, osigurali ste cijenu. Dobro je planirati dovoljno u naprijed, jer tako putujete po najnižoj cijeni

- sobe su 2-krevetne (bračni krevet) u potpuno namještenom prostranom apartmanu 3*. Ako dolazite sami, bit ćete smješteni s još jednom osobom istog spola u sobi

- obratiti pažnju na zadane dimenzije torbi. Ako torbe budu veće ili teže, potrebno je platiti dodatnu naknadu. Dodatna naknada nije uključena u cijenu, a iznosi 50€ u jednom smjeru i plaća se avio prijevozniku na licu mjesta

- ulaznica za žičaru koja vodi na najviši vrh Španjolske iznosi 27 €. Ulaznica nije uključena u cijenu, a navedeni iznos se uplaćuje 15 dana prije putovanja

- službeni jezici: španjolski, valuta: euro

- potrebno je imati važeću osobnu iskaznicu na dan putovanja

- preporučujem ponijeti Europsku karticu zdravstvenog osiguranja. Saznaj više: https://bit.ly/2EQ0yDQ

- kako besplatno izvaditi Europsku karticu zdravstvenog osiguranja u 30 sekundi: https://bit.ly/2Luj4qv

 

 

Informacije o događaju

Početak događaja 11.03.2021. 05:00
Završetak događaja 16.03.2021. 23:00
Početak rezervacije 01.09.2020.
Broj slobodnih mjesta 8
Zadnji dan za prijavu 11.02.2021.
Pojedinačna cijena 5.850,00 kn

Cijene za grupu

Broj osoba: Cijena po osobi ( kn )
1 5.850,00
2 5.800,00
4 5.750,00
6 5.700,00
8 5.650,00
5.850,00 kn 8

Podijeli ovaj događaj:

Newsletter

planinarenje izlet druzenje mala

Ako želite istražiti ljepote Jadranske obale, otoke, planine, skrivene izvore, a imate samo jedan ili dva dana a pritom ne želite zalutati, potreban vam je vodič. Tu sam da vas povedem u avanturu :) Odlično poznajem prekrasne zakutke Lijepe naše, kroz koje ću vas povesti na mjesta gdje zastaje dah.

Pročitaj više...

Slobodno me nazovi

vlado matijevic

Imaš li bilo kakvih pitanja, slobodno me nazovi. Vrlo rado ću ti odgovoriti.

Zanima te neki izlet, a nisi sigurna/siguran imaš li dovoljno kondicije? Što ponijeti? Popust ako nekoga povedeš?

Slobodno me nazovi ili piši, biti će mi drago da ti mogu pomoći :)

Mob: 095 913 6753
Svakim danom od 09-19 sati.

Pročitaj više...

 Kalendar događanja

Studeni   2020
M T W T F S S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30