Veseli izleti - Malaga, Gibraltar, Sevilla. 7-dnevna hiking avantura.

Malaga, Gibraltar, Sevilla. 6-dnevna planinarska avantura.

Malaga, Gibraltar, Sevilla. 6-dnevna planinarska avantura.

 

 

Zaslužuješ vidjeti svijet. Istraži topli jug Španjolske na mjestu gdje se ljube atlantski ocean i Sredozemno more.

 

 

Gdje: Zagreb, aerodrom Franjo Tuđman, kod pulta informacije
Kada: 15.03.2023. u 14 sati

 

Plan puta:


1. dan. Polazak.

Sastajemo se u 08 sati. Podjela avio karata, osnovne informacije o putu i krećemo u 08:30. Na aerodrom u Beču stižemo oko 13 sati. Preko talijanskih Alpi i juga Francuske u Malagu slijećemo nakon 3 i pol sata leta. Smještaj u apartmane večera, odmor.


2. dan. Slobodan dan za obilazak Malage.

Obilazak muzeja Pabla Picassa

Neizostavna atrakcija je svakako muzej moderne umjetnosti, koji je smješten u palači Buenavista a prikazuje 233 umjetnička djela. Zbirka predstavlja cijeli raspon Picassove životne i umjetničke karijere. Od najranijih radova, do revolucionarnih umjetničkih inovacija. Zbirka uključuje umjetničke radove nastale između 1892. i 1972. godine, odražavajući širok raspon stilova i tehnika koje je Picasso primjenjivao. Primjeri Picassove kreativnosti, svestranosti i talenta, vide se u njegovoj obradi slika europskih majstora, kao i raznolikosti stilova koje je uveo, poput kubizma. Zbirka ističe teme kao što su portret, slike životinja, krajolici i aktovi.

Katedrala

Jedna je od glavnih gradskih znamenitosti, je dakako Malaška katedrala. Trebalo je više od 150 godina za izgradnju, a spoj je renesansnih i baroknih stilova.
Osim iznimne vanjštine, pažnju će nam svakako privući raskošna unutrašnjost. Uz pripadajući muzej, posebno bih istaknuo dvoredne crkvene orgulje iz 18. stoljeća s četiri tisuće cijevi.

Plaže

Malagu odlikuje puno lijepih plaža, ali svakako bih istaknuo La Malaguetu. To je europski raj za sunce i pijesak. Dugačka gotovo 3 kilometra, nudi obilje sadržaja.

Polazak: 09 sati
Povratak: 16 sati


3. dan. Malaga. Plaže i vidikovci.

Danas uživamo u dvije hiking ture i naravno dva vrha, s pogledom na more. To su Monte san Anton i Cerro Salazar. U povratku nas čeka kupanje u zalazak sunca, na kilometarskoj pješčanoj plaži. Playa de la Malagueta.

Polazak: 09 sati
Povratak: 18 sati


4. dan. Gibraltar i šetnja pješčanom plažom Windmill hill

Uspon na najviši vrh Gibraltara, 425 m, s pogledom na Afriku, odnosno na obalu Maroka. Posjet rezervatu s Makaki majmunima i najvećoj špilji na otoku sv. Mihael, koja je bila je sklonište Neandertalaca prije 40000 godina. Skywalk, dovršen 2018. godine, postao je nezaobilazna atrakcija Gibraltara. Hodati 340 metara iznad mora, svakako je nezaboravno iskustvo, dok se litice strmoglavljuju ispod vaših nogu. U povratku šetnja pješčanom plažom Windmill hill.

Polazak: 08 sati
Povratak: 19 sati


5. dan. Sevilla, prijestolnica Andaluzije.

Real Alcazar

U glavnom gradu Andaluzije, uživamo u šetnji centrom. Posjetit ćemo kraljevsku palaču Real Alcazar.

Seviljska katedrala

Neizostavna je katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, napravljen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba.

Plaza de Espana

je kolosalni monumentalni trg. Polukružni trg, obrubljen je kanalom s pogledom na veliku zakrivljenu palaču. Palača sadrži mnogobrojne gradske upravne zgrade, ali razlog za posjete je šetnja ispod galerije.

Tapas

Sevilla je dom tapasa, a vijugave uličice oko katedrale sadrže mnoštvo barova. Istražite lokale i kušajte mnogobrojne vrste tapasa. Pikantni krumpir, pržena lignja, pršut, kozice s češnjakom, kroketi šunke, pulpa hobotnice. Čudo je to Mediteranskih okusa u kojima ćete istinski uživati.

Polazak: 08 sati
Povratak: 19 sati


6. dan. Povratak.

Hotel napuštamo u 07:30 i vozimo se do aerodroma. Direktnom linijom letimo do Beča, a povratak u Zagreb možemo očekivati oko. 19:30.


 

Zanimljivo:

Malaga
Veličanstvena Malaga, smještena je na jugu Španjolske i dio je pokrajine Andaluzija. Neke od najznačajnijih kulturnih baština Europe, ovdje su našle svoje mjesto.
Malaga uistinu ima sve, a znamenitosti joj sežu od živopisnih plaža i planinarenja, do stoljetnih dvoraca, stilskih luka i izvrsnih restorana. Iako posjet Malagi nudi niz mogućnosti, ovdje sam s planinarsko-turističkog gledišta iznio samo neke, koje svakako treba istražiti.

Gibraltar
Gibraltar je prekomorski teritorij Ujedinjenog Kraljevstva. Nalazi se na južnom rtu Pirinejskog poluotoka, između Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Gibraltarci su mješavina Španjolaca, Portugalaca, Maltežana, Britanaca i Židova. Na njemu živi 32000 ljudi, a veličinom odgovara našem otoku Murter. Pejzažom dominira strma planina, koja je zaštićeni park prirode s koje se pružaju nezaboravni vidikovci na jug Španjolske i Afriku.
Svakako ćemo posjetiti rezervat s Makaki majmunima, koji na tom dijelu žive slobodno već više od 300 godina. Njihovo porijeklo je u Atlas gorju u Maroku.

Sevilla
Sevilla je glavni grad autonomne pokrajine Andaluzija i rodno je mjesto flamenco plesa. Prekrasna gotička kadedrala ima iznimnu kulturno-povijesnu vrijednost. To je najveća katedrala na svijetu, s najvećim oltarom na svijetu i u njoj se nalazi grob Kristofora Kolumba.

 

 

Kome je namijenjena ova avantura?

Nema nikakvih ograničenja tko može sudjelovati u ovoj avanturi. Ako se voliš kretati, i želiš kombinirati odmor s aktivnostima na otvorenom, tada je ova tura baš za tebe.
Možeš biti početnik ili iskusan planinar. Ovo putovnje nije osmišljeno da te dovede do tvojih granica, već da ti pruži odličan spoj odmora i aktivnosti, a to je sjajan spoj onoga što voliš s onim što tvoje tijelo zaslužuje.

Ako voliš putovati, istraživati, upoznavati nove ljude i družiti se,
tada je ova tura stvorena za tebe.

Preporučuje se da imaš razumnu razinu kondicije za sudjelovanje na planinarenju. Ni jedan izlet nije pretežak, a sve naravno vodi iskusan planinarski vodič, koji je tu da ti pomogne. Imamo dovoljno vremena svaki dan da dovršimo hodanje. Pratimo tempo najsporijeg i nema žurbe, a prvenstveni cilj je uživanje. Ako ti se koji dan ne hoda, slobodno ostaneš u apartmanu i uživaš u sunčanju, kupanju ili šetnji. Samo lagano, na odmoru si i cijeli svijet je tvoj :)

Nekim danima ćemo hodati više, a nekada manje. Na nekim dijelovima, staza je tehnički zahtjevnija, a negdje je lagana. Ture su između 7-15 km., po različitom terenu. Iskusan planinarski vodič bit će ti pri ruci cijelim putem, i pokazati ti skrivene ljepote.

Čovjeku tijekom godine treba nekoliko kraćih pauza-odmaka od svakodnevice. Ovo sadržajno putovanje odmaknut će te daleko od svakodnevne rutine i pružiti priliku da uroniš u vlastitu nutrinu i zapitaš se tko si zapravo i kuda ideš?


Preporučujem ponijeti vodootpornu odjeću i cipele

Na udaljenim područjima Atlantskog oceana, na primjer Island, Azori, Tenerife, vrijeme zna biti krajnje nepredvidivo. U pola dana nekoliko puta se izmijene verda i kišna razdoblja. U tom slučaju dobro je imati vodootpornu odjeću i cipele, jer kada ostanete suhi i raspoloženje ostaje vedro.

 

Osnovna preporučena oprema:

- Vodootporni šuškavac s kapuljačom
- Vodootporna navlaka za hlače sa širokim nogavicama (lagano se navuku preko gojzerica)
- Gojzerice premazane silikonskim i impregnacijskim sprejom
- Pončo. To je prozračna kabanica koja prekriva glavu, ruksak, tijelo i noge do koljena


Držite se veselo

Bez obzira na vremenske prilike i dužinu staze, imajte na umu da bi vidjeli vrhunske prizore na kraju svijeta, trebate se potruditi. Na mnoga mjesta na koja ćemo ići ne vodi cesta. Jedini način je pješice, uporno i s voljom. Teka tada možete istinski uživati u vlastitom postignuću, jer na tim mjestima nema masovnog turizma, samo mir i nadahnuće.

 

"Život je ili odvažna pustolovina ili nije ništa."

Helen Keller


Gdje ćemo biti smješteni?

Uvijek odabirem prostrane, dvosobne, dvokrevetne, potpuno namještene apartmane. Opremljena kuhinja, kupaona i terasa su vam na raspolaganju. Pogledajte primjer smještaja.

 

Cijena avanture uključuje:

- povratna avionska karta Beč – Malaga – Beč uključuje:
   1. srednja torba (mjere do 55 cm x 40 cm x 20 cm) do 10 kg. u kabini
   2. manja torba (mjere do 40cm x 25cm x 20 cm) u kabini ispod sjedala
   3. brza sigurnosna provjera
   4. aerodromska pristojba
   5. rezervirano sjedalo
- smještaj u apartmanima 3*, 2-krevetne sobe, 5 noći
- putnički kombi s 8 mjesta i vozačem za istraživanje mjesta
- transfer putničkim kombijem Zagreb – Beč –Zagreb
- svakodnevne izlete po planu putovanja
- iskusnog planinarskog vodiča
- organizaciju putovanja
- turistička taksa

 

Cijene i rezervacije:

- redovna cijena je 6750 kn i platiti možete na 3 rate.
- popust od 500 kn možete ostvariti, ako se odlučite za jednokratno plaćanje i tada cijena iznosi 6250 kn
- kod za popust: malaga500
- cijene avio karata i smještaja se mijenjaju, pa se mijenja i konačna cijena ovog aranžmana. U trenutku vaše uplate, osigurali ste cijenu
- doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 1750 kn za 5 noći

 

Što ako odustanem od putovanja?

Primjenjuju se "OPĆI UVJETI POSLOVANJA Čl. 4"
4. OTKAZIVANJE ARANŽMANA/IZLETA OD STRANE PUTNIKA
Ukoliko KLIJENT otkaže uplaćeno višednevno putovanje, ORGANIZATOR od ukupne cijene zadržava:
  - 37 i više dana prije polaska, 50% cijene aranžmana
  - 36-30 dana prije polaska, 75% cijene aranžmana
  - 29-00 dana prije polaska, 100% cijene aranžmana

- preporučujem paket putnog osiguranja koji možete ugovoriti kod jednog od osiguravatelja:
   - dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u inozemstvu
   - osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
   - osiguranje od otkaza putovanja
   - osiguranje prtljage

Ako je klijent odabrao plaćanje na rate, uplaćene rate se ne vraćaju.

 

Napomene:

- nakon rezervacije, 1. ratu ili cjelokupan iznos trebate uplatiti u roku 2 radna dana. Ako ne primim vašu uplatu u navedenom roku, smatram da ste odustali od puta, te se vaša rezervacija otkazuje

- ako ste se odlučili za plaćanje na rate, nakon rezervacije poslat ću vam plan otplate na rate

- cijene avio karata rastu, pa raste i cijena ovog aranžmana. U trenutku rezervacije, osigurali ste cijenu. Dobro je planirati dovoljno u naprijed, jer tako putujete po najnižoj cijeni

- sobe su 2-krevetne (bračni krevet) u potpuno opremljenom prostranom apartmanu 3*. Ako dolazite sami, bit ćete smješteni s još jednom osobom istog spola u sobi

- obratiti pažnju na zadane dimenzije torbi. Ako torbe budu veće ili teže, potrebno je platiti dodatnu naknadu. Dodatna naknada nije uključena u cijenu, a iznosi 50€ u jednom smjeru i plaća se avio prijevozniku na licu mjesta

- službeni jezik: španjolski, valuta: euro

- potrebno je imati važeću osobnu iskaznicu na dan putovanja

- preporučujem ponijeti Europsku karticu zdravstvenog osiguranja. Saznaj više: https://bit.ly/2EQ0yDQ

- kako besplatno izvaditi Europsku karticu zdravstvenog osiguranja u 30 sekundi: https://bit.ly/2Luj4qv

- svakodnevni izleti su podložni promjenama zbog vremenskih prilika. Plan puta određuje vodič na dan putovanja

- istraživati možete i samostalno. Preporučujem javni prijevoz ili taksi. Navedene usluge nisu uključene u cijenu

- posjet navedenim atrakcijama nije uključen u cijenu. Muzeji, katedrale, kraljevska palača, park prirode

- broj mjesta je ograničen. Na putovanju može sudjelovati najviše 16 ljudi. Putujemo s dva putnička kombija

 

Mala ekipa, velika fora :)

Pročitajte izjave izletnika: https://www.veseli-izleti.com/izjave-izletnika

 

 

 

 

Informacije o događaju

Početak događaja 15.03.2023. 08:30
Završetak događaja 20.03.2023. 19:00
Početak rezervacije 01.01.2023.
Broj slobodnih mjesta 15
Zadnji dan za prijavu 15.03.2023.
Pojedinačna cijena 6.750,00 kn

Cijene za grupu

Broj osoba: Cijena po osobi ( kn )
1 6.750,00
2 6.700,00
4 6.650,00
6 6.600,00
8 6.550,00

Newsletter

newsletter vrzenica

Ako želite istražiti ljepote Jadranske obale, otoke, planine, skrivene izvore, a imate samo jedan ili dva dana a pritom ne želite zalutati, potreban vam je vodič. Tu sam da vas povedem u avanturu :) Odlično poznajem prekrasne zakutke Lijepe naše, kroz koje ću vas povesti na mjesta gdje zastaje dah.

Pročitaj više...

Slobodno me nazovi

vlado matijevic

Imaš li bilo kakvih pitanja, slobodno me nazovi. Vrlo rado ću ti odgovoriti.

Zanima te neki izlet, a nisi sigurna/siguran imaš li dovoljno kondicije? Što ponijeti? Popust ako nekoga povedeš?

Slobodno me nazovi ili piši, biti će mi drago da ti mogu pomoći :)

Mob: + 385 95 913 6753
Svakim danom od 09-19 sati.

Pročitaj više...

Vlado je pronašao način da živi od hobija kojeg voli

 Kalendar događanja

Lipanj   2022
M T W T F S S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30