Veseli izleti - Put Malog princa

put malog princa

 

 

Iznimno težak i nepristupačan teren podno Velebitskog vrha Crnopac, dva planinara i istinska zaljubljenika u prirodu su 2003. godine, učinila dostupnim za sve ljubitelje prirode. Željeli su ovo blago Velebita pokazati drugima. Postavili su brojne markacije, sajle, klinove i ljestve, pa danas možemo svjedočiti iznimnoj ljepoti krškog terena.

Staza mali princ je bajkovita, iznimno lijepa i pomalo nestvarna, te će ti se sigurno urezati u sjećanje. Ako si spremna/spreman za avanturu, malo pentranja i odlične pejzaže, kreni i uživaj u jednoj od najljepših planinarskih staza u Hrvatskoj. Proći ćemo kroz uske klance, jame, spuštati se i penjati preko neobičnih kamenih formacija i svjedočiti čudesnoj ljepoti Velebita

Dvorska vrata, Konoba, Dvori, Tisni klanac, Nebeska vrata, Krivi klanac, Kičma i Zdenkova jama, samo su nekolicina od atrakcija koje se nalaze na ovoj uzbudljivoj stazi.

Među najljepše i najupečatljivije dijelove staze ubraja se Zdenkova jama. Samo za osiguravanje prolaza, odnosno spuštanja do Zdenkove jame, dva su planinara nosili 80 kg tereta te su u šest dana po osam sati dnevno postavljali sajle i klinove te ljestve s kojima su omogućili spuštanje u slikoviti i fascinantni svijet skrivene ljepote Velebita.

Pin It

Newsletter

newsletter vrzenica

Ako želiš istražiti ljepote Jadranske obale, otoke, planine, skrivene izvore, a imaš samo jedan ili dva dana i ne želitš zalutati, potreban vam je vodič. Tu sam da vas povedem u avanturu :) Odlično poznajem prekrasne zakutke Lijepe naše, kroz koje ću te povesti na mjesta gdje zastaje dah.

Pročitaj više...

Slobodno me nazovi

vlado matijevic

Imaš neko pitanje? Slobodno me nazovi. Rado ću ti odgovoriti.

Zanima te neki izlet, a nisi sigurna/siguran imaš li dovoljno kondicije? Što ponijeti?

Slobodno me nazovi ili piši, biti će mi drago da ti mogu pomoći :)

Mob: + 385 95 913 6753
Ponedjeljak - petak od 09-19 sati.

Pročitaj više...

Vlado je pronašao način da živi od hobija kojeg voli

 Kalendar događanja

Prosinac   2023
M T W T F S S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31